woensdag 23 april 2014

Pasen = zalig!


Van al mijn goede Paas-voornemens is niet veel terecht gekomen.
Niks geen 'zelf croissants maken', 'fotogenieke ontbijtjes, 'eigen gemaakt Paasbrood' en 'zelfgeknutselde chocolade eieren'.
Ieder jaar stink ik er weer in, teveel plannen, te weinig gevolg.
Du moment zelf heb ik eigenlijk helemaal geen zin om mij zo uit te sloven, ben liever lui dan moe.
't Was ook nog eens lekker weer, dan ben ik liever buiten.
Ontbijten wordt het sowieso niet, iedereen ligt hier lang op 1 oor.
Maar, uiteindelijk hebben we prima lekker gegeten, met zachtgekookt eitje, afgebakken broodjes, gerookte zalm etc.
Er waren zelfs verstopte (en gevonden) paas-eitjes! For old times' sake.
Als paas-uitje gingen we bijna voltallig naar de Bazaar in Beverwijk. Altijd weer een belevenis, ondergedompeld worden in buitenlandse sferen.
 

Voor de oer-Hollandse touch werd er langs de bollenvelden gefietst, de Keukenhof in 't wild.
Om het af te toppen hadden we 's avonds onze BBQ-vuurdoop voor 2014!
Pasen = zalig!


2e paasdag hadden we een eet-date met onze Haagse familie, gezellig samen aan een uitgebreid menu.

Ik verzorgde het voorgerecht: lamsham, gemarineerde artisjok, babyavocado met kwarteleitje, groene aspergepuntjes op een bedje van sla met sinaasappel-honingmosterddressing. Prima.
Ik was deze Pasen in de ban vh kwartelei, zo schattig (het mini-eitje hè.)


Mijn schoonzus&co verzorgde het 1e halve hoofdgerecht: zelfgerookte zalm met aangemaakte zuurkool (met spekjes), gebakken krieltjes en wortel-linten.
Errug lekker!


gezellige drukte in de keuken
We zaten al best vol toen ik mijn deel vh hoofdgerecht serveerde: spinazietarteletje met munt/peterselie aardappeltjes en een lamskoteletje.


niet zo fotogeniek
We rolden naar het toetje, 3 Haagse taarten. Allemaal even lekker, maar 1 was door mijn nichtje wel héél mooi versierd.


Mango mousse charlotte
Veel te laat (in Den Haag was het nog geen schoolvakantie) keerde onze visite huiswaarts, 't was vanouds gezellig!

2 opmerkingen: